pátek 9. března 2012

Pozitivní myšlení

Síla pozitivního myšlení je v poslední době velice probíraným tématem, jelikož si lidé uvědomují sílu, kterou v sobě pozitivní myšlení skrývá a ovlivňuje značným způsobem naše životy.


Je to umění vidět na věcech klady namísto záporů a umění motivovat se k lepším výkonům. Na této stránce probereme 11 způsobů, které vám pomohou zachovat a ještě vylepšit vaše pozitivní myšlení:
1) Buďte objektivní - Mnoho lidí tíhne k tomu, zveličovat svoje neúspěchy. Snažte se vždy vidět selhání a problémy očima jiné osoby a zhodnoťte reálně, nakolik závažné následky na váš život budou tyto negativní události mít. Zpravidla se dopracujete ke zjištění, že pouze děláte z komára velblouda a z objektivního pohledu situace není tak zlá.
2) Věřte si – Pokud chcete myslet pozitivně, nesnažte se tak pouze působit na venek. Jde především o to, jak se cítíte sami. A svoje svědomí neoklamete, proto je naprosto zbytečné, aby jste cokoliv předstírali. Nejpodstatnějším z deseti pravidel je tedy právě to, aby jste byli sami přesvědčeni o tom, že myslíte pozitivně.
3) Obklopujte se lidmi, kteří také myslí pozitivně - Pokud se pohybujete na hraně negativního a pozitivního myšlení, je velice důležité, aby ve vašem okolí byli lidé, kteří vám pomohou najít tu správnou cestu. Není nic horšího, než se nechat pesimistou stáhnou ke dnu.
4) Buďte zdraví - Většina špatných myšlenek nás začíná napadat, když jsme nemocní a zdravotně se potácím na dně. Pokud tedy budeme zdraví, vyhneme se těmto tendencím a náš mozek nebude atakován dekadentními myšlenkami. Je dobré dodržovat pravidelnou vyváženou stravu a pravidelný pohyb. Pokud pracujete v kanceláři, měli by jste pravidelně cvičit.
5) Uvědomte si, že je něco negativní - Pokud se vám něco ve vašem okolí nezdá být úplně v pořádku, pokud máte podezření, že je něco špatně, věnujte se tomuto problému déle. Snažte se vnitřně přesvědčit o negativní síle, která je ve vašem okolí. Velice doporučuji si i slovně říct, že je něco negativní. Ihned potom k tomuto problému budete přistupovat s averzí, což ve vás posílí pozitivní myšlenky.
6) Buďte trpěliví - Pozitivní myšlení vyžaduje velkou dávku trpělivosti a přemlouvání sebe samo o správnosti dané věci. Ten, kdo propadne negativnímu myšlení, daný problém nevyřeší, protože nebyl dostatečně trpělivý a neměl pro věc dostatečné nadšení.
7) Pamatujte na to, že ostatní lidé vycítí vaší negativitu – Ještě před tím, než něco uděláte, pse přesvědčte, že jste o tom plně přesvědčeni jako o správné věci. Mnoho lidí ve vašem okolí snadno vycítí, když o něčem nebudete přesvědčeni. A právě tito lidé s vámi poté nebudou chtít spolupracovat. Každý spolupracuje raději s pozitivně naladěnými lidmi, kteří dávají do řešení problému velkou dávku nadšení.
8) Předběhněte ostatní se skvělou myšlenkou – Pokud jsme v předchozím pravidle mluvili o tom, že ostatní lidé vycítí vaší nejistotu, až skepsi a pesimismus, tak naopak pozitivní a inovativní myšlenky působí přesně opačně. Snažte se vždy co nejdříve najít pozitivní stránky věci a prezentovat je vašemu okolí, čímž způsobíte nárůst vaší pozitivní aury.
9) Ve všem vyhledávejte něco pozitivního – Pokud uvidíte v životě něco nového, nejprve se této situace zaleknete. Lidé se obvykle bojí nových a neznámých věcí .snažte se však na všem nalézt kladné znaky. Jako příklad mohu uvést starou historku se sklenicí: mnoho lidí by řeklo, že je z půlky prázdná. Snažte se však vidět problém tak, že je z půlky plná.
10) Udržujte si tempo – Aby jste vytvořili prevenci proti kolapsu osobnosti, je důležité, aby jste si tvořili plány a ty potom průběžně plnili, což vás naplní pozitivní energií. Lidé, kteří nemají vytyčeny žádné cíle a lidé, kteří nemají pravidelné zájmy, často propadají negativnímu myšlení, jelikož nezažívají pocit úspěchu. Pozitivní myšlení je tedy pevně spjato s úspěchem, kterého lze dosáhnout permanentním tempem.
11) Aplikujte změnu – Těchto deset pravidel jsou pouze psané věty, které mají určitý význam. Jsou to návody pro vás, avšak samotnou aplikaci již musíte učinit sami. Nestačí, že jste si tento text přečetli. Je nutné, aby jste si pravidla v reálné světě začali spojovat s určitými událostmi, které nastanou a začali je analyzovat novým – pozitivním - způsobem. 




Žádné komentáře:

Okomentovat