pondělí 14. května 2012

9 důvodů, proč nikdy nebudete bohatí


1) Pracujete 8 hodin denně

Pracujete málo. Odkroutíte si své a jdete domů. Nikdo bohatý nepracuje 8 a méně hodin. (Minimálně ne do doby, než vydělá prvních pár milionů, pak už si to může dovolit.) Jak chcete mít více než ostatní průměrní lidé a nevěnovat tomu více úsilí? To přece nedává smysl.
Všichni kdo se dopracovali k nějakému bohatství pracují deset a více hodin denně. A to i o víkendu. Místo víkendu si udělají volno v týdnu. Pracují tak jak je potřeba.

2) Posloucháte a scházíte se s negativními lidmi

Negativní lidé jsou všude okolo. V Čechách je jejich koncentrace extrémně vysoká. I po 20 letech je tu stále pozůstatek dob minulých, kdy většina má pocit, že by všichni měli mít stejně – nejlépe nic. Sami jsou líní a proto je pro ně naprosto nepředstavitelná věc, že by někdo mohl jezdit v pěkném autě a lítat na zahraniční dovolené.
Pokud někoho takového najdou, okamžitě ho stahují dolů. Valí na něj svou negativní energii a vysávají ho. Je potřeba se takovýchto lidí co nejdříve zbavit. Vůbec je neposlouchat a ignorovat je. Pouze vás zdržují a brzdí. Nic dobrého nikdy nepřinesou.

3) Díváte se na televizi

Kolik hodin denně trávíte sledováním televize? Uvědomujete si vůbec, kolik negativních a podprahových informací proudí do vaší hlavy? Stačí se podívat na televizní noviny. Dozvídáte se pouze o vraždách, podvodech, krádežích, zdraženích a podobných „špatnostech“. Mozek ihned dostane impulz, že je vše špatně a vy dostanete depresi.
Nebylo by lepší se od těchto věcí odprostit? K čemu je vám informace, že na druhé straně republiky vykradli benzínovou pumpu? Že někdo z vlády vzal úplatek? Že nějaká maminka odložila své novorozeně? Jsou to všechno věci, se kterými neuděláte vůbec nic. Pouze vás přehlcují zbytečnými informacemi a v hlavě vám nezbyde dost prostoru pro ty pozitivní a kreativní myšlenky.
A co třeba filmy. Díváte se na dvouhodinový film a ten je proložen čtyřmi reklamními bloky, kdy jste masírování marketingovými kampaněmi rozličných společností. A mimo toho, sledujete něco, co vám naplánoval někdo jiný. Čekáte než film začne, čekáte než skončí reklama. Stále pouze čekáte. U takového filmu přijdete třeba o 30 minut za den, jen díky čekání. Namísto toho, pokud se stanete pány vlastního času a film si pustíte tehdy, když vy chcete, tak ušetříte klidně 15h za měsíc. Což je vlastně jeden den navíc (bez spánku)! Víte jaký budete mít náskok před vaším okolím, když budete mít každý měsíc o den delší!

4) Berete si půjčky

Kolik lidí z vašeho okolí znáte, co nemají jedinou půjčku? Když se zamyslím, tak je to zřejmě číslo velmi se blížící nule. A teď se zamyslete, na co ty půjčky šly? Dovolená, auto, pár tisíc před výplatou, hyper-super velká televize apod.
Je to opravdu nutné? Opravdu nepostačí ta televize, kterou měli dosud a byla o 1/4 menší? Opravdu byla potřeba dovolená na Kanárech za 45 tis. a nestačila letos jen v ČR a příští rok v zahraničí? Proč nevystačilo těch pár tisíc před výplatou? Co si kde špatně spočítali?
Víte o kolik danou věc přeplatíte jen pro to, že ji musíte mít teď hned? O 10 %, 20, nebo třeba i 40 %! Co kdybyste si počkali na tu dovolenou rok a koupili si za ušetřené peníze televizi? Nebylo by to lepší?

5) Nečtete

Dnes velmi málo lidí čte a téměř nikdo se nevzdělává nad úroveň, kterou musí kvůli škole, či zaměstnání. Pokud si člověk dobře vybírá literaturu a přednášky, které konzumuje, tak dostává ohromný náskok před zabržděným okolím. Každá kniha, kterou přečtete vás posouvá kupředu. Každý názor, který se dozvíte vás obohatí. Čím více informací máte, tím lepší a kvalifikovanější rozhodnutí dokážete v životě činit.

6) Nesportujete

Ve zdravém těle zdravý duch. Sport má na člověka samé pozitivní účinky. Zbavuje ho stresu. Uvolňuje endorfiny, takže se člověk cítí více spokojený a veselý. Má více chuti do práce, či do libovolné jiné činnosti. A u sportu se také velmi snadno seznamuje a navazují se různá přátelství, která se vám v budoucnu mohou hodit.

7) Investujete do spotřebních věcí

Toto téma jsem nakousnul již ve čtvrtém bodě o půjčkách. Většina lidí si nakupuje věci pro spotřebu. Velké auta, velké televize apod. Přitom většinou tyto věci již mají a v klidu by jim stačily dalších pár let. Kolik peněz by utracená částka udělala na termínovaném účtu? Nebo vložená do nějakého projektu/podnikání?

8 ) Nemáte cíl

Většina lidí nemá cíl? Máte cíl? Víte kde chcete být za 5 let? Za rok? Za měsíc? Víte čeho chcete dosáhnout? Děláte vše pro to, abyste se k vytouženému cíli dostali? Většina lidí ne! Bloumají bezcílně životem. Honí se za nesmysly a nechávají si uplout důležité věci a momenty. Nevědí kudy kam a jsou ztraceni.
Představte si běžce. Ten má cíl že za 5 let chce uběhnout maraton. Za rok půlmaraton. Za měsíc chce běžet půl hodiny v kuse a neumřít. Má plán a zná kroky, jak svého cíle dosáhnout.
Obdobně je to s čímkoliv jiným na světě. Chcete letět na druhou stranu světa? Není problém. Chcete rozjet nový projekt? Není problém, stačí si jej rozplánovat.
Dejte si reálné, ale vysoké cíle. Připravte si v hlavě plán, jak těchto cílů dosáhnout a jděte do toho!

9) Nemáte výdrž

Většina lidí se snadno vzdává. Přijde první neúspěch a vzdají se. Přijde první rána a vzdají se. Přijde první bolest a vzdají se. Někdo jim řekne, že si myslí, že to není podle něj úplně OK a oni se opět vzdají.
Proč? Myslíte, že běžce zmíněného v předchozím odstavci nikdy nic nezabolelo? Že ho nikdy při běhání nezastihla bouřka? Že nikdy neměl den, kdy se mu nechtělo vyběhnout, ale on i přesto šel? Že se mu okolí posmívalo, že nevydrží běžet ani deset minut v kuse a tudíž, že nemá šanci uběhnout maraton a on se nevzdal a zvládl to?



                                   WWW.CANNAXTRADE.CZ

Žádné komentáře:

Okomentovat