sobota 17. května 2014

12 zákonů karmy, které změní váš život

Karma v Sanskrtu znamená „akci“. Výraz je ekvivalent k Newtonovu zákonu akce a reakce. Když myslíme, mluvíme, jednáme, uvádíme do pohybu sílu – energii, která se pak manifestuje. Tento zákon příčiny a následku rozhodně není „trestání“, je to prostě přírodní fenomén, který existuje nezávisle na tom, zda tomu věříme či ne.

1. Jak zaseješ, tak sklidíš

Parafráze příčiny a následku. Cokoliv vypustíme do vesmíru (myšlenka, slovo, čin), to se dříve či později vrátí. Když chceme štěstí, lásku, mír a přátelství, musíme v prvé řadě být šťastní, mírumilovní, milující a opravdově přátelští.Vaše štěstí je jen stavem mysli, za který jste zodpovědni vy sami.

2. Tvoření – tvoříme navenek i dovnitř

Každá situace vyžaduje naši účast, protože jsme vždy jedno s vesmírem. Vnitřním i vnějším. Cokoliv nás obklopuje, to je spojeno s naším vnitřním stavem. Uvědomte si, co vás obklopuje, protože to vás i utváří. Obklopte se záměrně tím, čím chcete být.

3. Příjimání místo vymezení

Co odmítáte, to bude pokračovat. Pokud něco vnímáte negativně, s odporem, pak jednáte s myslí, která si není vědomá jednoty s celým vesmírem. Sejete nejednotu, sklidíte nejednotu – vymezování, posuzování, odpor. Příjimejte vše s vědomím jednoty.

4. Růst

My sami se musíme měnit a růst, ne svět okolo nás. Ten ovlivňujeme až druhotně. Jediné, co opravdu můžeme ovlivnit jsme my sami – naše mysl, emoce. Když změníme sami sebe, změní se i naše okolí.

5. Zodpovědnost

Pokud je něco v mém životě špatně, je něco špatně i ve mně. Jsme zrcadlem našeho okolí a naše okolí je zrcadlo nás. To je univerzální pravda. My sami jsme zodpovědní za vše, co se nám v životě děje.

6. Propojení

Přestože něco vypadá zdánlivě nepropojené, vše ve Vesmíru je propojené a navzájem se ovlivňuje. Krok vyvoválá další krok a tak dále. Vše začíná i končí prvním a posledním, slovy jedním, krokem. Malá změna, krok, může vyvolat sekvenci akcí, která bude zakončena velkou změnou. Nepodceňujte žádné myšlenky, slova, činy, ať už vypadají jakkoliv malé a nevýznamné.

7. Soustředění

Naše mysl se může v jeden okamžit soustředit pouze na jeden objekt. Pokud se soustředíme na přítomnost, nemůžeme mít v mysli myšlenky jako vztek, hněv, chtivost.

8. Odevzdání

Pokud v něco věříte, dříve či později vás život vyzve, abyste svou víru ukázali v praxi.

9. Praxe

Myšlenky na minulost, staré vzory chování, staré sny blokují vše nové. Praktikujte meditaci – soustředění na „tady a tedˇ“. Jen tak zakusíte všeobjímající jednotu a proud. Když jste v minulosti či budoucnosti, zakoušíte jen své vymezené já. Zaséváte nejednotu, kterou také sklidíte.

10. Změna

Minulost se opakuje, dokud se z ní nepoučíme. Poučení může znamenat i vědomé přijetí věcí „takových, jaké jsou“. Bez odsuzování, hodnocení, odporu. Tím změníme svůj postoj a věci již nikdy nebudou vypadat jako dřív – změní se.

11. Trpělivost a odměna

Každá odměna začíná prací. Dlouhotrvající odměna vyžaduje trpělivou a vytrvalou práci. Čím více žijeme v jednotě s vesmírem (sami se sebou), tím větší štěstí následuje. Trpělivost je známkou vědomí jednoty. Netrpělivost je známkou nejednoty, nežití v přítomnosti.

12. Inspirace

Každá hodnota je výsledkem energie, která byla vložena. Příspěvek každého z nás je příspěvek do celku



                                www.novydisplay.cz

9 komentářů:

  1. S některými výše zmiňovanými zákony karmy lze souhlasit, s některými polemizovat, ale jeden teda rozhodně pravda není a to tenhle: ''Pokud je něco v mém životě špatně, je něco špatně i ve mně. Jsme zrcadlem našeho okolí a naše okolí je zrcadlo nás. To je univerzální pravda. My sami jsme zodpovědní za vše, co se nám v životě děje''.
    Tohle nelze přijmout a řídit se tím, protože nejsme sami odpovědní za to co se nám děje, alespoň ne vždy, a proto to také není univerzální pravda. Ať si říká, kdo chce, co chce. Pokud si to opravdu myslíte, tak jste toho moc nezažili, nemáte zkušenosti a nemáte z čeho vycházet.
    A ačkoli jsem pozitivní člověk a mám ráda různé stránky s pozitivní obsahem, i motivačními citáty, tak některé tyto rádoby pozitivní poučky, které se nazakládají na pravdě, nýbrž na naivitě a hlouposti, mi už lezou na nervy.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ''Pokud je něco v mém životě špatně, je něco špatně i ve mně. Jsme zrcadlem našeho okolí a naše okolí je zrcadlo nás. To je univerzální pravda. My sami jsme zodpovědní za vše, co se nám v životě děje'' - jednou na to taky určo přijdeš, že to tak je.. chce to jen víc času - myslím to v dobrém :)

      Vymazat
    2. mám úplně stejný názor jako Vy...jsme opravdu zrcadlem našeho okolí ve všech případech???
      Ne vždy jsme zodpovědní za to, co se nám děje..

      Vymazat
  2. Právě jde o jeden z nejpravdivějších. Ti co to chápou mohou jen litovat nebo ignorovat ty, co to nechápou. Vztek je jen důkazem duševní nejednoty a nevyzrálosti. Děkuji Ti za tvůj vztek a komentář. Děkuji Ti za zrcadlení. Děkuji Ti za vše špatné a dobré.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vztek je dle vašeho názoru : důkaz nevyzrálosti a nejednoty, Zároveň však vaším souhlasem s výšše uvedeným tvrzení je vztek přeci jen zrcadlení .. Naše zrcadlení této vzteklé společnosti ..

      A také vaše tvrzení : Ti co to chápou mohou jen litovat nebo ignorovat ty, co to nechápou.

      Já si myslím že : ti co to chápou mohou jen litovat, ignorovat NEBO (protože to chápou) Jse mouho pokusit vysvětlit a poučit o tom ty nechápavé ... J


      svědčí

      Vymazat
  3. :) dobrá tedy .. otázka : představte si : jsem dvoleté dítě, jsem obětí domácího násilí ... Je mé okolí mím zrcadlem ?

    otázka číslo dvě : na zemi žijou miliardy lidí .. žijí nebo jsou jen mím zrcadlem ?

    otázka číslo tři : Když jsem zrcadlem mého okolí .. tak je přirozené že když je na mne někdo zlí jsem na něj také zlí .. což by byl opakující se kruh ..

    někdy jse člověk člověk rozhodne všem vše odpustit..( jak se říká nastavit druhou tvář ) avšak jeho okolí mu nic odpouštět nebude ... Kde je zrcadlení ?
    taktéž když člověk příčinou nehody zemře ... kde je zrcadlení ?
    Když je člověk zlí a prospěchářský všechny využívá a zneužívá inteligentním způsobem .. Všichni ho za to obdivují a tleskají mu .. Kde je zrcadlení ( a neříkejte mi že to tak v našem světě není)

    Na závěr : každý si vybírá svůj život už před narození (dle budhismu) a sám si vybírá jestli bude konat věci dobré (prospěšné), nebo bude dělat věci zlé (zneužívat dobro druhých a požkozovat ho) . Tvrzení: ''Pokud je něco v mém životě špatně, je něco špatně i ve mně. Jsme zrcadlem našeho okolí a naše okolí je zrcadlo nás. To je univerzální pravda. My sami jsme zodpovědní za vše, co se nám v životě děje' rozhodně nemohu brát jako universální pravdu z mého pohledu, toto tvrzení je necelé dle mého .. dodal bych k tomu že toto pravidlo se váže buď i na náš posmrtný život pak by to bylo možné avšak během jedno lidského života to je zavádějící ..

    to je jak bych řekl : na Johna Lenona byl spáchán atentát pistolí, protože spívál o lásce a rovnosti a míru ( no jo hold zrcadlení).. Stejný to je třeba s Bobem Marlym .. nebo se Sokratem , nebo s Ježíšem ..
    Za to že léčil nemocné, hlásal lásku byl ukřižován na povel židů kteří nátlakem přiměli piláta ... Národu židů těch kterým pomáhal nebo se snažil pomoc, nikterak zle jim nečinil .. Kdyby byla pravda tvrzení výšše zmíněné měli by ho všichni v lásce protože v něm byla jen láska..

    Je něco špatně i ve mně : Slovo /Něco/ je v tomto tvrzení zcela špatné dle mého názoru, kdyby bylo nahrazeno třeba slovem karma nebo osud s odkazem na předchozí životy, nebo na fakt že život žijem protože máme každý své poslaní a některé věci v našem životě se prostě mají stát, aby pomohli našemu rozvoji, aby nás nasměrovali.

    Závěrem : Přeji vám hodně štěstí, lásky a míru :) nechť vás radost provází :)

    OdpovědětVymazat
  4. Místo mnoha slov a vět stačí jen slova dvě.

    JÁ JSEM.

    OdpovědětVymazat
  5. Oháníš se až příliš posmrtným životem a děláš, jak kdybys znal předešlé životy postav, které uvádíš. A celý tento rozhovor mi přijde až příliš materialistický a myslím si, že nejlepším učitelem si je každý sám. Nutno však dodat, že vše pochopíš až tvůj šálek čaje bude prázdný :)

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně, dvouleté dítě, pokud je zenužíváno, tak tam jistě zamotáte karmu. Pokud takové dítě je zrcadlem společnosti je mu to k ničemu. To dítě,m nidky nebude moci mít normální vztah, ne že je zlé, ale proto, že má posunutí hranice vnímání, nevysvětlíte mu co znamená bolest a že to všechno co se mu dělo je zneužívání. Ono zapomene cítit, tudíž by musel mít v dospělosti u sebe lístečeka tam mít napsáno, že nezneužíváme děti do 18 let, dobrá, co dál ???? nezneužíváme nikoho priti jeho vůli, neřežeme jej žitletkou atd... atd.... většinou zneužívané děti, bývajá dalšími zneužívači i když se změní. Nemají cit, ten je paralyzován, bude tedy následovat mnoho situací, ve kterých budou opět zneužívány, nebo budou zneužívat jiné i když ne sexuálně, ale třeba citově. Vztek, toto zmíněné dítě, pokud se má udravit musí začít cítit a také musí začít cítit vztek na ty co mu ublížili, pokud to bude láska a odpuštění u jedince, který ještě není vyzrálý je to patologické a masochystické. Jedná se o proces, nejdříve ucítit emočně a potom teprve mohou přijít vyšší city a takto to máme všichni a jak jsem tady tak všechny ty co si myslí, jak jsou zralí v naprostém klídku rozeberu, že každý má své bolístky, Je nutné o nich vědět a pracovat s nimi a jak říkám je to hezký podnět, např. pro terapii kam a čeho chci dosáhnout, ale je to opravdu na celý život. V zásadě, jsou to jen přetvořená svatá písma a zatím nikdo nikdy nedosáhl uplného štětstí a v kontinuálním a neměnním stavu.........

    OdpovědětVymazat