sobota 10. března 2012

Myslete pozitivně aneb inspirace k dosažení vašich snů a cílů


Myslete pozitivně aneb inspirace k dosažení vašich snů a cílů

Slavný americký podnikatel Henry Ford kdysi pronesl výrok, který v jedné větě vystihuje podstatu pozitivního myšlení: „Ať už si myslíš, že to dokážeš, nebo nedokážeš, vždycky máš pravdu“. Každý z nás je tvůrcem svého štěstí.

Proč se jednomu neustále lepí smůla na paty, zatímco druhý je vždy ve správný čas na správném místě? Proč, když vám ráno ujede autobus, pak už celý den za nic nestojí? Máte-li dobrou náladu a cítíte se skvěle, jak je možné, že se na vás ostatní lidé usmívají a jsou k vám vstřícnější? Vysvětlení je jednoduché – každý si svým myšlením, potažmo následným chováním z něj vyplývajícím, k sobě přitahuje daný výsledek. Spousta z vás jistě namítne, že to není pravda. „Jak bych asi k sobě přitáhl tu autonehodu, nebo proč k sobě přitahuji vysoké účty?“ Ano, přitahujete, ať už se vám to líbí, nebo ne. Ti, kteří pochopili, že myslet pozitivně se vyplatí, mají nyní spokojené vztahy, spoustu podnikatelských úspěchů a zkrátka – štěstí se jim lepí na paty. Všichni tito lidé ví, jakou moc má podvědomí. Můžete jej totiž vědomě ovlivnit a „naprogramovat“ mu něco, po čem toužíte. Mozek transformuje myšlenky ve skutečnost. Jsou-li pozitivní, dostaví se i pozitivní výsledek. Je tedy výhodnější myslet na zdraví a blahobyt, než na chudobu a nemoci. Myšlenky totiž skutečně fungují jako magnet – na co myslíte, to k sobě přitáhnete.

Pozitivní myšlení je však běh na dlouhou trať. Nemůžete dnes slavnostně prohlásit, že budete myslet pozitivně a zítra čekat milionovou výhru nebo dokonalý protějšek. Pozitivnímu myšlení je třeba se naučit a neustále ho rozvíjet - zrovna tak, jako například  cizí jazyk. Za tímto uměním je hodně úsilí a spousta času, někomu to jde lépe než druhému, jiný se pozitivně myslet nenaučí nikdy. Je rovněž pravděpodobné, že se setkáte i s prvními neúspěchy - „Jak je možné, že mi to nefunguje, když se tak snažím?“. Je potřeba vytrvat a nevzdat to hned na začátku. Věřte, že výsledek pak stojí za to! Je tedy na vás, zda uděláte první krok a začnete měnit svůj život, nebo ho necháte dál plynout v nespokojenosti, nemocích a neúspěchu …

Jako příklad, že to skutečně funguje, si připomeňme pár slavných osobností. Neměli rozhodně na růžích ustláno, začínali prakticky od nuly, ale podařilo se jim dosáhnout úspěchu a životního štěstí. Marc Zuckerberg – zakladatel slavného Facebooku. Zpočátku to byl běžný, nic netušící student, dnes je miliardář. Ale můžeme jít i do hlubší historie – slavná návrhářka Coco Chanel vyrůstala v sirotčinci, Edith Piaf byla dítětem ulice. Albert Einstein nebyl zrovna premiant a přesto se stal nejznámějším matematikem všech dob. Tyto známé osobnosti (a mnoho dalších) jejich prvotní neúspěchy posunuly kupředu. Nebrali je jako prohru, ale jako hnací motor. Edison také nevymyslel žárovku hned napoprvé. Proč byste se tedy vy měli poddávat počátečním neúspěchům a překážkám, když s pomocí vytrvalosti je jistě dokážete překonat a dosáhnout vytouženého úspěchu.


                               www.iphoneostrava.com

Žádné komentáře:

Okomentovat