pondělí 17. listopadu 2014

Život je tvrdý, ale spravedlivý učitel

Říká se, že dříve, než se sami narodíme, si sami vybereme, kým nebo čím budeme a to vzhledem k našim životům předešlým. Všichni máme rádi výzvy a tak i bereme náš život. Podle stejného vzorce si vybíráme i svůj přítomný život a život se k nám tak chová.
Proto se nám často stávají tytéž příběhy a kladou ty stejné úkoly stále dokola. Je to proto, že jak jsem již řekl na začátku, sami si vybíráme svůj život a sami víme, co je pro nás dobré a hlavně, co jsme dělali naposledy nebo s čím jsme měli největší problémy a právě takové situace si předem také často sami na sebe chystáme. Není to proto, že bychom si sami rádi ubližovali, nebo snad dokonce uznávali nějaké praktiky mučení. Nýbrž proto, že sami víme, s čím jsme měli v minulém životě problémy a zatím se je nenaučili procházet se ctí a radostí. Ano, přesně tak bychom měli celý náš život prožívat. A tak se nám stávají stále ty stejné věci, případy stále a stále dokola , až do té chvíle, než sami pochopíme, jak je vlastně náš předtím nepřekonatelný úkol jednoduchý. Tím se zocelujeme a posouváme stále dále blíž a blíže evoluci.
Proto, Vás snažně prosím, i když sám nejlépe vím, jak těžké to někdy je, nedělejte stejnou chybu jako já a neodvracejte se od svých problémů, neboť si můžete býti na 1000 % jistí, že pokud to uděláte, vrátí se vám to pokaždé jako bumerang a vždy ještě s větší razancí a tvrdostí jak to umí pouze život. Prosím, berte svůj život jako učitele.
Učitele, který je pravda, mnohdy až přehnaně tvrdý, ale za to vždy spravedlivý a za tvou snahu tě vždy odmění. Ptáte se čím pak? Přeci dalším složitějším úkolem :))

Proto vám,přátelé, držím, při jejich skládání palečky a přeji ať jich za život dokážete splnit co nejvíce.

s láskou Deniska a Radek :-))


www.rozbitytelefon.cz


1 komentář:

  1. to zní docela hrozivě...takže, když pochopím jednu lekci a konečně se mi podaří zbavit se svého trýznitele, tak "odměna" bude ještě něco horšího?

    OdpovědětVymazat