pondělí 19. března 2012

Principy správného myšlení

Také už jste narazili na skutečnost, že správně myslet je základem vašeho života?
Slyšeli jste už někde, že vaše myšlení je to, co určuje kvalitu vašeho života?
Přesto se tato fakta ve škole neučíme a přitom právě to může být jádrem úspěchu či neúspěchu každého z nás. A možná celé země. Ani rodiče vás pravděpodobně většinou nevedli k tomu, jak je důležité volit si své myšlenky.
Jako malí jste slýchávali: “Jsi nemožný, nic ti nejde.“ nebo „Ty si myslíš, že budeš mít vlastní dům, kde bys na to vzal?“. A co se stalo? Převzali jste tato omezení do své mysli a nesete si je v sobě a nevědomky používáte osobně dál.
Jak se tedy naučit správně myslet? Co vůbec znamená „správně myslet“? A proč bychom vůbec měli něco ve svém myšlení měnit? Co by nám to přineslo? 
Když se na chvíli zastavíte, všimnete si, že hlavou vám neustále proudí tisíce a tisíce myšlenek.
Jaké jsou? Jsou to myšlenky plné radosti, lásky, štěstí a optimismu?
Například: „Jsem fakt dobrý.“… „Dnes dobře vypadám.“… „To se mi povedlo.“… Nebo plné obav, nenávisti, strachu a negativity? Jako třeba: „Nikdo mě nemá rád.“… „ Nikdy se to nenaučím.“… „Vždy selžu.“…?

Mám pro vás výbornou zprávu! Jste pánem svých myšlenek, můžete je měnit! 

To, co si právě teď myslíte, je jen zvyk a vy sami se můžete rozhodnout, že tento zvyk změníte. Můžete si svobodně vybírat své myšlenky.
Líbí se vám to?
Svou mysl můžete programovat.
Programování vlastní mysli znamená, že do ní cíleně vkládáte myšlenky, které vedou k dosažení toho, po čem toužíte a pravidelně si je opakujete.

Tím, že si je opakujete, vaše podvědomí je bere jako směrodatné a uvidíte, že se začnou vaše myšlenky živě projevovat v reálném životě. 

Když se ráno probudíte a řeknete si:“ Ach jo, zase ráno, musím do práce a tam bude plno problémů a nepříjemných lidí.“, můžete se spolehnout, že si den moc neužijete.

Když to změníte na “Dnes je perfektní den, vše v práci zvládnu a podaří se mi i dotáhnout smlouvu s náročným klientem“, určitě to bude úspěšný den.

Jednoduše – když do své mysli vložíte negativní myšlenky, vyjdou ven negativní zkušenosti a naopak. 

Můžete si také vyhlásit své vlastní osobní pravdy na každý den např. „Jsem vítěz!“... „Daří se mi vše, do čeho se pustím!“... „Jsem zdravý a úspěšný!“...A poté sledujte, jak se váš život stává lepším.
Co by mělo být součástí správného myšlení, které nás vede k plnohodnotnému naplněnému životu?

Základem je bezpodmínečně mít rád sám sebe.
To znamená nedávat si omezení typu: “Až budu vydělávat nadprůměrné peníze, potom teprve budu dobrý.“ nebo „ Až se domluvím plynně anglicky, budu jednička.“
Mějte se rádi takoví, jací jste. I se svými chybami a nedostatky. Nikdo na světě není dokonalý. Jste jedinečná bytost, jste originál a nikde na světě nikdo takový, jako jste vy, neexistuje.
Važte si sami sebe a stejným způsobem se chovejte ke všem lidem okolo vás. Určitě sami oceníte, jak moc se změní ve vašem životě, když nahradíte myšlenky typu „Jsem neschopný a nic se mi nedaří.“ za „Jsem úžasný a vše se mi daří.“ 
Chvalte se a přestaňte se kritizovat. Takto jednejte i s blízkými lidmi.
Vděčnost je další součástí správného myšlení. Je to umění poděkovat i za drobné věci, za věci pro někoho samozřejmé, jako je střecha nad hlavou, za možnost se ráno probudit a jít do práce nebo za jídlo a zdravé děti.
Zdá se, že normální je stěžovat si, chtít neustále víc a víc a hledat problémy v tom, co se v životě děje. Buďte vděční, i když chcete víc, i když se vám nelíbí, čím jste. Nahradíte tak myšlenky na chamtivost hojností a sami uvidíte, jakou mají sílu. Jednoduše děkujte za každý nový den.
Proč byste měli věnovat svému myšlení nějaké úsilí navíc, když pohodlnější je myslet negativně?

Vaše myšlení rozhodne o tom, zda budete zdraví nebo nemocní, bohatí nebo chudí, šťastní nebo nešťastní…

A apeluji tímto na všechny, kdo jsou rodiči a mají tu moc předat svým dětem vše, co se jim právě honí hlavou. Nezneužívejte toto výsadní postavení, ale naopak využijte tuto jedinečnou příležitost zanechat po sobě něco, co je mnohem víc než peníze a hmotné statky, něco, co je to pravé dědictví, které ocení nejen vaše děti, ale i celá planeta. Prosím všechny, aby se zamysleli a udělali maximum pro to, aby naučili sebe a své děti základům, nebo raději vyšším principům, správného myšlení.



    www.novydisplay.cz, www.novydisplej.cz, www.levnydisplej.cz, www.rozbitytelefon.cz, www.iphoneostrava.com, www.iphoneostrava.eu

Žádné komentáře:

Okomentovat