neděle 11. března 2012

Nejbohatší muž v Babylóně


Dostala se mi do ruky jedna z nejvíce zmiňovaných knih pokud jde o osobní finance. Jmenuje se “Nejbohatší muž v Babylóně” a její autorem je George S. Clason. Stojí knížka za přečtení? Rozhodně ano! Objasňuje totiž, co mnohým lidem dosud nedocvakává, totiž že pro vytvoření bohatství je potřeba…
Nejbohatší muž v Babyloně -- Nejlepší kniha, která kdy byla napsána na téma bohatství...
…především šetrnost!
První vydání knihy vyšlo již před více než 80ti lety a stále se vydávají nová vydání této již legendární publikace. I přesto, že je knížka tak stará, tak její text a doporučení jsou stále platná!
Na příkladu několika obyvatel starodávného Babylónu se dozvíme, jak zacházet s penězi, jak se o ně dobře starat a aby bylo účinku dosaženo zadost, tak se můžeme seznámit i s příklady, které nejsou hodné následování zvláště, pokud jde o peníze.
Výsledek toho všeho je pět jednoduchých pravidel, že je až neuvěřitelné, jak prostá a přitom účinná jsou:
  1. Odkládejte nejméně desetinu svého výdělku, ať se děje co se děje
  2. Odložené peníze uložte na místo, kde vám dále vydělávají
  3. Investujte pod dozorem zkušených investorů
  4. Nevkládejte peníze do pochybných podniků – přijdete o ně
  5. Kdo chce vydělávat obrovské sumy a podstupuje neúměrné riziko, přijde o své peníze
Knížka určitě stojí za přečtení a vyplatí se všem, kdo to myslí se starostí o své peníze vážně. Nebo vy snad nedokážete pro své lepší zítřky odkládat pouhou desetinu svého příjmu?
Knížku vydalo nakladatelství Pragma a určitě se ještě dá sehnat přes internetová knihkupectví (pokud ji nenajdete v tom vašem kamenném).
Odkládáte si z příjmu nějakou část peněz? Co s nimi pak děláte? Nebo vám příjem stačí jen do další výplaty? Podělte se o vaše zkušenosti v diskuzi pod článkem!

                                 www.novydisplay.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat