pondělí 1. prosince 2014

Sebeláska I.

Už jste se někdy podívali, kolik stránek "NENÁVIDÍM..." na facebooku existuje? Kolik lidí má nějaké emoční problémy, kolik lidí si chce výbíjet vztek na ostatních?
Nemá přeci cenu nenávidět druhé, když nemáme dostatečně rádi sami sebe a vztek tak roznášet po okolí.
Dříve jsem také nenáviděl kde koho a vadilo mi například, když měl někdo psa na volno, že někdo v autě jezdil jako blázen a nikoho nepustil, nebo jsem si myslel, že mají tak krásná auta jen proto, že kradou, což není vůbec pravda. Tedy většinou.
Někdo se jen snaží a jde si za svým cílem.
Kamarád mi říkal "Nejlepší je mít všechno na salámu." Jenže já ho buď neposlouchal, nebo to nechápal.
Pak jsem si postupně začal říkat: "Jednou budeš stát jako skála a nerozhodí tě nic." A dnes to je tak jeden problém z deseti.
Jen jsem se prostě snažil jít si za tím, co chci.
To je základ a zjistil jsem, že to může každý dokázat a že na tom není nic nadpřirozeného.

Lidstvo využívá jadernou energii, létá do kosmu, nalezlo spoustu fyzikálních teorií, ale pokud se chce vyšplhnout dál, pokud chce, aby všechny vynálezy, které kdy objevilo, byli zveřejněny pro dobro lidstva, musí nejprve duchovně, či duševně dospět. A že bychom už byli vývojově tak o sto let dopředu, o tom není pochyb.
Ale to se nikdy nestane, dokud si budou lidé navzájem závidět, stresovat se nebo nevyužívat svojí sebelásku, které je v každém z nás neuvěřitelné množství.
Teprve pak se bude mít každý dobře.
Ale získat sebelásku není zase tak složitá věc. Stačí, když začneme milovat sám sebe, více se zajímat o sebe a ne jen o druhé. Stačí hlavně, kdyby si lidé začali všímat více přítomnosti a prostoru kolem nás. Přírody, zvířat i lidí.
Ale pouze pozorovat, nikoliv se o ně starat. Jednoduše řečeno pozorovat střípky štěstí.

Ale vím o dalších věcech, které sebelásku přitáhnou.

Za prvé se přestaňte příliš kritizovat, nebo se nestrašte. Protože to vám sebevědomí moc nedodá.

Nejdůležitější je, aby jste byli šťastni, takže se pochvalte někdy za něco. Říká se, že samochvála smrdí, ale proč? Protože vadí ostatním, že jste udělali něco dobře? Oni ale si to mohou dovolit také přeci. A už to nemusí být váš problém, že to nezvládnou.

Pokud uděláte něco špatně, hlavně se nekritizujte, ale také je důležité se s tím smířit, odpustit si a nebránit se špatným věcem.

Přestaňte hlavně kritizovat ostatní, protože se jen nervujete a stejně toho moc nezměníte.

Není moc těžké myslet na těchto pár věci, takže honem do toho a začít s tím můžete hned a budu moc rád, když na to budete myslet denně. Časem si však zvyknete a pokud chcete víc a to je asi samozřejmé, brzy se výsledků můžete dočkat a vrhnout se do zákonu přitažlivosti s novým myšlením.

Ale musím se zmínit ještě o jedné věci. Pokud si člověk posílí v sobě sebelásku, musí dávat pozor, aby se neměl až příliš rád. Občas můžeme vidět, že sebeláska přerůstá a stává se z toho nezdravé ego, díky kterému už lidé opravdu hledí jen na sebe, nevšímají si ničeho kolem sebe. Na přírodu, ani na ostatní druhy, které tu s námi na planetě žijí.

Jinak vám držím palce, Dan

Pokračování o sebelásce v pokračování.

autor: Daniel Vacek alias Jay Dany Dee




                               

www

Žádné komentáře:

Okomentovat