úterý 9. prosince 2014

Duševní bohatství I. díl

Bohatý, nebo úspěšný chce být každý. Bylo to, je to a bude vždy, protože smyslem života je zkrátka pokračování v cestě za štěstím  
Jenže málokdo si uvědomuje, že to správné bohatství není mimo nás, ale naopak je v každém z nás. 
A dokud tak neučiní dosáhne bohatství a štěstí maximálně jen v hmotném světě ale takové může ze dne na den odejít. Člověk může mít spoustu peněz, pěknou vilu, hezké auto, ale uvnitř sebe se bude stále cítit, že to není ono a dřív, nebo později začne zápasit s problémy, ať jsou jakékoliv.

Ten největší boháč

Ten, kdo má bohatství uvnitř sebe, si teprve pak může říct, že patří k těm nejbohatším lidem. Takový člověk je šťastný i s tím co má, i když toho ve skutečnosti není mnoho a patří mezi ty ekonomicky slabší. Ten si pak může pískat. Může se mu naskytnout zdraví, může ho potkat kdykoliv jeho vytoužená láska a peníze k němu mohou také kdykoliv dorazit, pokud o to tedy bude stát. Většinou ale duševně srovnaní lidé o hmotné štěstí nestojí.
Ale aby se mu toto vnitřní štěstí splnilo, tak pod jednou podmínkou. Musí se zbavit všech špatných vlastností, které kdy měl. Teprve pak se začnou dít věci, o kterých nikdy nemluvil, že vůbec jsou možné.

A štěstí v nehmotném světě?

Je to jakési dosažení maximálního, bdělého vědomí a naprosté vnoření do přítomnosti. Tam, odkud pochází všechno ve vesmíru. Je to jen prostor a čas a nejspíš ani ten ne. Tam, kde člověk najde ten potřebný klid pro vyčištění svého mozku a začne si uvědomovat to, že tento stav je to největší bohatství, při kterém nejen zapomíná na všechny své starosti. V tomto okamžiku si člověk uvědomí, že nad nim nemá nic ani nikdo žádnou kontrolu. Ať to je strach, stres, ego, citové vazby a ani ten čas. Pouhé cítění přítomnosti mu může dodat tolik energie, že se bude cítit naprosto úžasně a navíc mu díky pravidelnému tréninku dodá sílu do uskutečnění svého snu. Na rozdíl od hmotného majetku, o toto bohatství jen tak přijít nemůže. Samozřejmě, že se občas stane to, že z toho víru štěstí na nějakou dobu vypadne, ale kdykoliv se do něj může zase vrátit. Je nutné také tento stav trénovat. Začátky jsou těžké, což je ve všem, ale pokud je při tomto stavu člověku dobře, pokud si tento stav chce opět zažít, má to nejsložitější za sebou.
A vzhledem k tomu, že tento stav dokonale vymazává váš mozek od všech té špíny, dovedete si vůbec představit, co by to znamenalo, kdyby jste se tak cítili v každém okamžiku? Při každé příležitosti? Můžete se tvářit vysmátí po celý den. Potkáváte lidi, které vůbec neznáte a s radostí je pozdravíte, nebo když odpočíváte, cítíte v sobě ohromné štěstí a někdy zažíváte dokonce i malý třes ze štěstí. Nepotřebujete alkohol, nepotřebujete antidepresiva, nepotřebujete žádnou berličku a je vám doslova jedno, co se kolem vás děje. Ať se třeba všichni staví na hlavu. Nemyslete si však, že to je totální flegmatismus, protože ten s tím nemá nic společného. Je to jen umění být v bdělém stavu a to nejlepší, co vás může v životě potkat.
Prostě jak známe: "klid v duši".

autor: Daniel Vacek alias Jay Dany Dee





                                 www.cannaxtrade.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat