úterý 9. prosince 2014

Duševní bohatství II.

Běžnou populaci často, vlastně neustále ruší nějaké myšlenky, které přicházejí a odcházejí, jako na běžícím páse. Lidé si stěžují, jak je všechno dražší, jak vás naštval soused od vedle, jací jsou zloději ve vládě, atd, ale ve chvíli, kdy se začnete dostávat do tohoto víru, budete zjišťovat, že všechny tyhle civilizační problémy začnou postupně mizet a budou vám připadat absolutně zbytečné a nudné. Takže nepodceňujte přítomnost a soustřeďte se na ní. Postupně se ve vás tvořit myšlenka, že to je nejkrásnější, co může být. Protože být v přítomnosti je opravdu nádhera.
A až tělo pochopí, co to vlastně znamená ten bdělý stav, začnete se probouzet tak rychle, ani nebudete vědět, jak to přišlo. Když k tomu začnete sledovat všechny ty různé pozitivní citáty na internetu, postupně si budete zadávat nové vzorce do svého mozku, okamžitě zjistíte, kudy vede ta správná cesta ke štěstí.

Něco málo o tom, jak na to

Stačí jen pozorně pozorovat všechno kolem a absolutně se při tom uvolnit. Vypnout myšlenky, které vás denně bombardují, soustředit se jen na přítomnost, nebo na své tělo. Pokud se nějaká myšlenka objeví, nebojujte s ní, ani se jí nesnažte se jí zahnat, ani se jí nebraňte. Jen jí nechte plout a ona sama dřív, nebo později zmizí. Vynikající je, že tento stav můžete zažívat i za chůze. Jen to chce více tréninku. A pokud by jste pociťovaly, že je to pomalý proces, existuje spousta dalších metod jak toho dosáhnout rychleji, nebo snáze. Dopomoci vám k tomu může tai-chi, jóga, nebo čchi-kung. Dokonce i obyčejné protahovací cviky toho jsou schopny, protože těmito cviky nejen protahujete své tělo, ale posilujete tím i vnitřní energii člověka.
Nedávno jsem zjistil velice zajímavou věc. Je známo, že šamani byliny kouří. A opravdu něco na tom je. Protože pokud si nasbíráte a usušíte dejme tomu i obyčejný podběl, kopřivu, nebo jakýkoliv plevel na skládce a přidáte do cigarety (tím nechci nikoho nutit do kouření), tak bylina mysl uklidní dostatečně natolik, aby jste byli schopni se do takového stavu přiblížit trošičku víc. Tedy jednoduše řečeno vás uklidní. Příroda poskytuje tolik možností, tolik síly, že si to ani neumíme představit a přitom jí tak ničí.
Ale pokud jste nekuřáci, vyléčení kuřáci, nezkoušejte to a raději si zacvičte.
Běžně máme několik desítek tisíc myšlenek za den. Touto metodou je ale můžete snížit....o dost. Víte, kolik bychom tak ušetřili energie? Právě na boj proti negativním situacím, apod.
Takže vzhůru do toho. A pokud potřebujete radu, klidně se na mě obraťte.

autor: Daniel Vacek alias Jay Dany Dee


                                                                     

Žádné komentáře:

Okomentovat