středa 4. dubna 2012

Silná touha najít si správného partnera


My všichni máme vlastně stejnou silnou touhu - najít si partnera pro život. Partnera, který podobně myslí a cítí jako my, který nám stojí po boku a drží s námi, který nás akceptuje takové, jací jsme, se všemi našimi silnými i slabými stránkami, a který přirozeně opětuje naši lásku. Tedy partnera, který nám odpovídá. Nezřídka na takového partnera narazíme. Neboť i jeho touha je právě tak silná jako ta naše. Bude tedy právě tak hledat jako my sami.
Přestože se k sobě perfektně hodíme a jsme pro sebe navzájem určeni, něco brání tomu, aby naše přitažlivé síly mohly opravdu také působit. Toto "něco" jsme my sami. Protože navzdory této hluboké touze děláme neuvěřitelně mnoho věcí pro to, aby k takovému vztahu v žádném případě nemohlo dojít.
Jaké rafinovanosti si vymýšlíme, abychom zabránili opravdovému poznání svého pravého partnera, tomu se budeme podrobně věnovat. A samozřejmě také tomu, jak dokázat, abychom si konečně dovolili získat svou opravdovou lásku.

Nemusíš svého partnera hledat, musíš být jen připraven, aby mohl přijít.

Smutnou skutečností je, že když pak báječný partner před námi opravdu stojí, velmi často děláme všechno pro to, abychom skutečné setkání bojkotovali. Ale proč to děláme?
A proč se mnozí domnívají, že i když mají báječného partnera, jsou tady sami? Proč se tolik lidí cítí ve svém vztahu osamělých a opuštěných? Proč se prostřednictvím toho druhého cítí tolik zranění a ponížení?
Proč je pro mnohé vztah zátěží a nikoli naplněním? Proč se obáváme, že nikdy nenajdeme správného partnera? A především, proč si ho nedokážeme udržet?
Dokonce jsou možná někteří z nás už dávno s tím správným partnerem, ale naneštěstí to nedokážou nebo nechtějí vidět. Raději prožívají bolest z rozchodu, ke kterému se dopracovali, než aby zažili šok z lásky.
Proč to děláme?
Nebo, a to je v součastnosti nejčastější případ, naše velká láska stojí před námi a my nejsme volní.

Když jsi ve vztahu s někým, kdo není tvůj pravý partner, nejsi volný pro svého pravého partnera.

V současné době jeden partner střídá druhého zdánlivě bez výběru. Kvůli chtíči, kvůli potřebě nějak trávit čas nebo ze strachu, že jinak zůstane navždy sám.

Mnozí z nás jsou raději osamělí ve vztahu, který je o ničem, než aby čekali na svého pravého partnera.

Jak čas plyne, projevují o nás zájem různí lidé. Bohužel i takoví, které vztah ve skutečnosti nezajímá. O tom, že by s námi chtěli strávit celý život, nelze vůbec mluvit. Mnozí chtějí jenom krátce prožít pocit štěstí a zamilovanosti nebo sexuální dobrodružství, aniž by chtěli pracovat na změně svých vzorců chování nebo na svém vývoji.
Takoví lidé s námi ve skutečnosti vůbec nepočítají. I když my na nějaký čas uvěříme, že ano.

Když se spokojíš s málem, nesmíš se divit, že také málo dostaneš.

Poznání, že jsme svou opravdovou lásku nevnímali nebo pro ni možná nebyli volní, může zanechat hlubokou bolest.
Promeškaná šance nás může trýznit dlouho, možná i celý život.
Chtít vést opravdový hluboký a láskyplný vztah je rozhodnutí.

ZAČNI SE ROZHODOVAT.

* * *

- z knihy Pravidla pro šťastnou lásku, Pierre Franckh



Žádné komentáře:

Okomentovat